Сделката за освобождаването на заложниците в Газа изглежда все по-вероятна, като

...
Сделката за освобождаването на заложниците в Газа изглежда все по-вероятна, като
Коментари Харесай

Заложниците в Газа вероятно ще бъдат освободени на групи

Сделката за освобождението на заложниците в Газа изглежда все по-вероятна, като в последно време има позитивни сигнали. Катарците също споделят, че договорката е съвсем подготвена, с изкллючение на някои подробности.

Кореспондент на " Би Би Си " е провел разговори с лице, покрай договарянията преди към две седмици, което е споделило, че и двете страни обмислят опцията за поетапно освобождение.

Тоест първо ще бъдат освободени дребен брой заложници и ще бъде оповестено преустановяване на огъня . Ако това преустановяване на огъня беше спазено, доста повече заложници може да бъдат освободени.

Също по този начин се допуска, че сделката може да включва освобождението на някои палестински пандизчии от израелските затвори, евентуално дами и малолетни.

Само те са били освободени (на групи от по двама) при започване на войната. След това са предадени на Червения кръст, който по-късно ги предава на израелската страна.

Сега ще би трябвало да се уточнят огромен брой логистични детайлности, изключително откакто борбите в Газа в този момент са още по-интензивни, в сравнение с в този първичен интервал.

" Хамас " разгласи, че е покрай съглашение за помирение с Израел

Преговаря се за краткотрайно помирение за снабдяване на помощ в Газа и замяна на затворници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР